В Україні змінили порядок обрання ректорів вишів – Київ Інфо

В Україні змінили порядок обрання ректорів вишів

У МОН сподіваються, що це мінімізує виникнення спірних питань під час проведення першого та другого туру виборів.

Кабінет Міністрів вніс зміни до Методичних рекомендацій щодо особливостей виборів ректора та порядку обрання керівника закладу вищої освіти, інформує Міністерство освіти і науки.

Таке рішення ухвалено на черговому засіданні уряду 17 листопада 2021 року. Зміни мають вдосконалити процедуру виборів ректора з дотриманням принципів демократичності, відкритості та гласності.

Відтак, оголошення про проведення конкурсу розміщуватиметься засновником на офіційному вебсайті та вишом на його офіційному сайті не пізніше, ніж за два місяці до закінчення строку контракту особи, яка обіймає посаду керівника (або протягом тижня з дня появи вакансії);

Усі кандидати проходитимуть перевірку, передбачену законом “про очищення влади” – якщо кандидат належить до осіб, до яких застосовується заборона обіймати керівні посади, він отримає відмову у призначенні на посаду керівника;

Переможцем виборів вважається кандидатура, яка набрала понад 50% голосів осіб, які мають право брати участь у виборах, а в разі проведення другого туру – понад 50% голосів осіб, які взяли участь у голосуванні.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook