В Україну повернеться обов’язковий техогляд – Київ Інфо

В Україну повернеться обов’язковий техогляд

В Україні планують зробити обов’язковим технічний огляд автотранспортних засобів з 2022 року. Вводити його будуть поступово.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, почати вводити техогляд можуть з переобладнаних автомобілів, які вперше ввозяться. Такі транспортні засоби все одно проходять сертифікацію.

«Дотримання транспортних технічних вимог і контролю важливі. Але це має бути м’яко, щоб не викликати негативну реакцію і опір населення. Тому що багато згадують Державтоінспекцію, коли там були суцільні черги і за якусь гривню все це продавалося», — заявив Криклій.

Міністр зазначив, що введення техогляду автотранспорту є одним з основних вимог в імплементаційних документах щодо євроінтеграції.

«Це майже 20% від наших зобов’язань у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС, адже це насамперед стосується екологічних норм. Наприклад, у непромислових містах основним фактором забруднення є саме транспорт. Транспорт — це ще й питання безпеки перевезення пасажирів і вантажів», — розповів Криклій.

Зазначимо, що обов’язковий техогляд приватних авто в Україні було скасовано в 2011 році, а нові вимоги вводяться у відповідності з Директивою 2014/45/ЄС.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook