Верховна Рада втричі знизила штрафи за нелегальних працівників – Київ Інфо

Верховна Рада втричі знизила штрафи за нелегальних працівників

Штраф за порушення трудового законодавства знизили до 41,7 тис. грн.

Верховна Рада знизила низку штрафів за порушення норм працевлаштування. За прийняття законопроекту №1233 в цілому проголосували 267 депутатів, інформує «Інтерфакс-Україна».

За нелегальне наймання працівника вперше перевірка з Держпраці накладатими штраф в розмірі 10 мінімальних зарплат замість 30 (41,7 тис. грн замість 125 тис. грн). В разі повторного порушення протягом двох років вводиться штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат (125 тис. грн).

Недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці зазнає штраф в розмірі 2 мінімальних зарплат замість нинішніх 10 (з 41,7 тис. грн до 8,5 тис. грн), а за недотримання гарантій, пов’язаних з військовою і альтернативною службою, мобілізацією – в розмірі 4 мінімальних зарплат (16,7 тис. грн).

Також зменшується штраф з 10 мінімальних зарплат до 2 за недотримання гарантій і пільг військових, а також зменшується штраф за недопуск перевірки з 100 мінімальних зарплат до 16 (з 417 тис. грн до 66,8 тис. грн).

Порушення інших положень закону про працевлаштування вперше спричинить за собою штраф (4,2 тис. грн), а повторне порушення протягом року з винесення письмового попередження тягне за собою накладення штрафу в розмірі 2 мінімальних заробітних плат за кожне – 8,3 тис.

Положення закону застосовуються і до державної служби.

У випадку оплати половини штрафу в перебігу 10 банківських днів він вважається оплаченим, а в разі виконання приписів органів влади штрафи застосовуватися не будуть.

https://zaxid.net/news/

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook