Власника Пивоварного заводу Ріхтера у Києві тягнуть до суду через руйнування будівлі – Київ Інфо

Власника Пивоварного заводу Ріхтера у Києві тягнуть до суду через руйнування будівлі

Власника Пивоварного заводу Ріхтера у Ки…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

“Київська міська прокуратура в судовому порядку вимагає укласти охоронний договір з метою збереження пам’ятки архітектури – Пивоварного заводу Ріхтера, розташованого по вул. Кирилівській, 35 в м. Києві”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з рішенням виконкому Київської міської ради народних депутатів у 1986 році Пивоварний завод Ріхтера занесений до переліку пам’яток архітектури місцевого значення.

У прокуратурі зазначають, що комерційна структура, яка нині є власником будівлі, попри встановлені чинним законодавством обов’язки, заходи щодо її збереження не вживає.

“Охоронний договір, в якому було б чітко регламентовано режим використання пам’ятки та відповідальність за порушення такого режиму, види і терміни виконання реставраційних, консерваційних, ремонтних робіт, на даний час не укладено”, – повідомили у пресслужбі.

Зазначається, що споруди заводу перебувають у незадовільному стані, мають ознаки руйнування і потребують проведення комплексу заходів зі збереження пам’ятки.

Довідка: Будівля Пивоварного заводу побудована у 1892-1895 роках за проектом архітектора Володимира Ніколаєва на замовлення купця 2-ї гільдії Михайла Ріхтера та є однією з найстаріших промислових садиб Подолу. З 1961 року комплекс споруд заводу використовувався Київським експериментальним заводом солодових екстрактів.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook