«Взяв тільки цукерки Roshen»: Варфоломій пожартував щодо отримання хабара за Томос – Київ Інфо

«Взяв тільки цукерки Roshen»: Варфоломій пожартував щодо отримання хабара за Томос

 

Варфоломій пожартував, що президент України «від великої радості» відправив у Вселенський патріархат пакунки цукерок зі своєї фабрики

Вселенський патріарх Варфоломій прокоментував звинувачення Москви в отриманні хабара за надання Українській православній церкві автокефалії.

Про це пише грецьке видання Orthodoxia.Info.

«Хоча Російська церква звинувачує мене в тому, що я взяв гроші за надання цієї автокефалії, насправді я отримав не гроші, а багато цукерок і солодощів із заводу Порошенка», – сказав він.

Як повідомив патріарх дітям, президент України, «від великої радості», що його країна отримує автокефалію, відправив до Константинополю цукерки та шоколад з фабрики Roshen.

В такий сатиричний спосіб патріарх відповів на звинувачення, що лунали на його бік, як з боку московських церковників, так і самого президента Путіна.

Раніше Варфоломій назвав український помісний собор поворотним для Вселенського православ’я.

Також Вселенський патріарх Варфоломій у телефонній розмові з новообраним митрополитом Київським Епіфанієм привітав його з обранням та благословив. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/vzyav-tilki-cukerki-roshen-varfolomiy-pozhartuvav-shchodo-otrimannya-habara-za-tomos-555908.html

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook