Юлія Тимошенко таємно зустрічалась із мільярдером Віктором Пінчуком, — ЗМІ – Київ Інфо

Юлія Тимошенко таємно зустрічалась із мільярдером Віктором Пінчуком, — ЗМІ

Журналісти зафіксували щонайменше дві такі зустрічі пізно ввечері між кандидаткою у президенти та впливовим мільярдером, який є зятем колишнього президента України.

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко непублічно зустрічається із мільярдером Віктором Пінчуком. Як йдеться у розслідуванні програми «Схеми», журналісти двічі ставали свідками, як машини, якими користуються Тимошенко та Пінчук, перебували в одному місці і потім майже одночасно його залишали. Це було 18 квітня та 24 вересня.

Журналісти двічі намагалися запитати Тимошенко про те, що її пов’язує з Пінчуком. Однак в першому випадку вона не захотіла відповідати на питання журналістів, пославшись на підготовку до виступу у парламенті. А в другому випадку вона залишила сесійну залу через ложу спікера парламенту. Крім того, її однорпартійці в обох випадках заважали роботі журналістів.

«Сергій Власенко – спочатку затуляв об’єктив камери, а інший депутат Вадим Івченко заважав оператору знімати прохід Тимошенко кулуарами», – зазначили журналісти.

Пізніше журналістам все ж таки вдалося поспілкуватися із Тимошенко. На питання, скільки разів за півроку вона непублічно зустрічалася з олігархом Віктором Пінчуком, вона відповіла наступне: «Дорогі друзі, Віктор Пінчук насправді в Україні організував форум YES. Ви в курсі? І,саме тому – стільки, скільки потрібно було, щоб підготувати мою участь у форумі YES».

Кандидатка у президенти уточнила, що він не готував її особисто, це робила його команда. «Але ми зустрічалися і обговорювали участь нашої команди у форумі YES», – додала вона.

За словами журналістів, перша зустріч Пінчука і Тимошенко відбулась за п’ять місяців до форуму YES, а друга – за тиждень після.

Також Тимошенко заявила, що Пінчук не фінансує та не допомагає їй у рекламній кампанії. «Категорично ні. Оце я хочу вам сказати, і ніколи в житті я цієї межи не переступлю», – наголосила кандидатка у президенти.

Натомість, як зазначають журналісти з посиланням на звіт громадського руху ЧЕСНО, партія Тимошенко перерахувала майже 11,5 млн грн рекламній компанії «Старлайт бренд контент», яка пов’язана з олігархом.

«Про те, що у партії можуть бути тіньові, не відображені у публічних звітах джерела фінансування, свідчить красномовний факт, озвучений раніше ЧЕСНО та Bihus Info: партія звітувала про отримані десятки тисяч гривень внесків від пенсіонерів, та, як виявилось, частина з цих донорів і не знали, що підтримують політичну силу зі своїх кишень», – зауважують журналісти.

Також вони запитали у Тимошенко про доцільність ведення непублічних діалогів з олігархами. «Справа в тому, що є публічні зустрічі, а є зустрічі, де публічність на мій погляд є недоцільною. Ми говоримо про майбутнє країни, і я буду говорити з усіма, хто може майбутньому України щось додати», – відповіла Тимошенко.

«Схеми» звернулись із письмовими запитаннями і до Віктора Пінчука і запитали, чи фінансує він партію «Батьківщина» і особисто Юлію Тимошенко, та що обговорювалось на зафіксованих ними зустрічах. У прес-офісі фонду бізнесмена у відповідь зазначили, що Віктор Пінчук під час своєї діяльності зустрічається із різними політиками та лідерами думок.

«Ні Віктор Пінчук, ні його бізнеси не фінансують жодну політичну силу чи особу. (…) Для Віктора Пінчука, як громадського діяча, і для його Фонду одним із основних пріоритетів на цей момент є питання, пов’язані з можливим зовнішнім втручанням у вибори 2019 року в Україні, кампаніями із дезінформації, фальсифікації, маніпуляції, кібератаки, fake news і пов’язаними з цим загрозами і ризиками для України, а також можливі протидії цим викликам для забезпечення чесних та прозорих виборів 2019 року», – йдеться у відповіді.

У прес-службі зазначили, що для вирішення цих питань Віктор Пінчук і його Фонд залучає найкращих закордонних експертів у цих сферах. «Відповідно, це коло питань Віктор Пінчук обговорює і буде продовжувати обговорювати у 2018 -2019 роках із українськими державними та політичними діячами, в тому числі й з лідером партії «Батьківщина» Тимошенко Ю.В.», – зазначили у прес-офісі Фонду Віктора Пінчука.

Співзасновник громадського руху ЧЕСНО Олег Рибачук вважає, що Тимошенко могла сама ініціювати зустрічі із Пінчуком, бо «кожні вибори Пінчук цікавий як власник трьох телеканалів».

Віктору Пінчуку належать телеканали ICTV, «Новий канал» та СТБ.

До слова, 30 грудня 2016 року у статті для The Wall Street Journal Віктор Пінчук, щоб Україна відмовилася від ідеї вступити в Європейський союз і НАТО, не піднімала питання територіальної приналежності Криму, провела місцеві вибори на Донбасі для завершення конфлікту з РФ і відновлення контролю над окупованими територіями Донбасу.

Ці пропозиції викликали обурення громадськості. На знак протесту політиків закликали бойкотувати «Український сніданок» Пінчука під час форуму в Давосі. Згодом Пінчук написав нову статтю, в якій заявив, що його неправильно зрозуміли.

 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook