З’явився прогноз серйозного конфлікту Заходу з Порошенком – Київ Інфо

З’явився прогноз серйозного конфлікту Заходу з Порошенком

Захід не буде довго терпіти “розводняк” зі створенням Антикорупційного суду в Україні.

Про це в інтерв’ю “Апострофу” заявив один з лідерів політичної партії “Рух нових сил” Давид Сакварелідзе, інформує Економічні відомості, новини.

“Це класичний “розводняк”, який Порошенко (президент України, – ред.) зараз намагається впарити громадськості. Навіть якщо приймуть якийсь напівфабрикат (законопроекту про створення Антикорупційного суду, – ред.) від того, що хотіли спочатку зробити, він пройде дуже серйозну міжнародну критику”, – сказав він.

За словами Сакварелідзе, мета Порошенка – максимально затягнути процес створення Антикорупційного суду, мінімум на два роки, замилити очі всьому суспільству і донорським організаціям, а паралельно контролювати процес відбору суддів – сфальсифікувати результати, засунути туди своїх людей.

“Чесно кажучи, я вже боюся, що при Порошенку та інших не допустять якогось “судового НАБУ (Національне антикорупційне бюро України, – ред.)”. НАБУ вони профукали просто, а після цього набралися досвіду, тому, боюся, вони знищать зовсім цю ідею, і ми втратимо час в очікуванні цього суду. Хоча можна на це вплинути, якщо ми добре мобілізуємося в парламенті і будемо тиснути на кожен етап, щоб там не прослизнула щось, що не відповідає нашим бажанням і майбутньому України”, – зазначив політик.

Він уточнив, що Порошенко думає, що через політичну важливість України міжнародні партнери будуть закривати очі на всі його промахи і гріхи.

“Хоча я чув від одного західного дипломата, що вони не збираються довго це терпіти. Якщо сама Україна не захоче йти на зміни, ніхто за нас це робити не буде. До пори до часу вони будуть це терпіти. Але нескінченно нам допомагати і вливати гроші європейських або американських платників податків не будуть, якщо ми не будемо показувати результати нашої перемоги”, – сказав Сакварелідзе.

На його думку, у наших західних партнерів не вистачить надовго терпіння.

“Вони будуть нам допомагати, давати якісь копійки, щоб ми не вимерли від голоду, щоб країна фізично не розвалилася, але до пори до часу. Всі вже хочуть нормалізації відносин з Росією. А влада України не показує прогресу, не показує реального прагнення стати західною країною – своїми інститутами, своїми реформами і так далі. У такій ситуації вони не горять бажанням утримувати санкції [проти Росії] до нескінченності. Настане час, коли вони нам скажуть: навіщо нам вам допомагати, якщо ви самі собі не хочете допомогти?” – підсумував політик.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook