За нереєстрацію податкових накладних штрафувати не будуть до завершення карантину – Київ Інфо

За нереєстрацію податкових накладних штрафувати не будуть до завершення карантину

Штрафні санкції за нереєстрацію або несвоєчасну реєстрацію податкових накладних в ЄРПН не застосовуватимуться до платників податку до завершення карантину.

Це стосується у тому числі платників податку, які здійснюють операції з постачання окремої сільгосппродукції за ставкою 14%.

Нагадаємо, з 1 березня 2021 р. операції з окремою сільськогосподарською продукцією почали оподатковуватися ПДВ за ставкою 14%.

«На даний час розроблено проєкт наказу Міністерства фінансів, яким будуть затверджені нові форми податкової накладної/розрахунку коригування до накладної, які містять рядки та графи, призначені для відображення інформації щодо здійснюваних платниками податку операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції, що підлягатимуть оподаткуванню ПДВ за ставкою у розмірі 14%», — йдеться у повідомленні.

На сьогодні згідно з інформацією ДПС України цей проєкт проходить процедуру погодження.

Зазначається, що до прийняття цього наказу Мінфіну платники податку не зможуть виконати обов’язок, покладений на них підпунктом 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу, зокрема: заповнити податкові накладні та зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) .

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook