За роки незалежності з України на заробітки виїхали 8 мільйонів – Київ Інфо

За роки незалежності з України на заробітки виїхали 8 мільйонів

За роки незалежності Україна втратила десять мільйонів населення, і це лише офіційна статистика, тому що, за найскромнішими підрахунками, за кордон виїхало вісім.

Про це пишуть Комментарі.

Щодня збирають валізи за кордон 73 українця.

За всю історію незалежності України країну в пошуках заробітку залишили 8 мільйонів осіб.

З цього числа трудових мігрантів – половина поповнила населення Росії. По 1,2 млн – працює в Канаді та Польщі, 940 тисяч – у США, 500 тисяч – в Бразилії.

В Італії проживає 231 тисяча українців, а в Німеччині – 230 тисяч.

Кількість емігрантів щорічно збільшується в геометричній прогресії, однак офіційної статистики не існує.

Про масштаби може свідчити хіба що зняття з реєстрації за місцем проживання, коли продаєш нерухомість і сідаєш на літак.

У 2016 році таких було 6,5 тисяч українців, в минулому році їх кількість збільшилася майже в чотири рази – до 22 тисяч. Але є й неофіційні цифри.

У 2017 році Україну покинули більше мільйона осіб. Ще 100 тисяч щомісяця перетинає кордон на роботу. Найбільше українців працює в Польщі – 506,5 тисячі, Росію вибрали 342,4 тисячі українців.

За перші два роки після анексії українських територій громадянство Росії здобули 300 тисяч українців, і це без урахування Криму.

В Італії – 147,7 тисяч і Чехії -150 тисяч українців. Ще 200 тисяч працює в Чехії з польськими візами. Але у цю статистику не увійшли біженці, які покинули територію Донбасу і попрямували у ворожу країну. Додамо до цієї математики не менше 100 тисяч угорських паспортів, які отримали жителі Закарпаття, не покидаючи власних будинків.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook