Заблоцький: 400 тисяч українців не змогли продати власну землю та передати спадок – Київ Інфо

Заблоцький: 400 тисяч українців не змогли продати власну землю та передати спадок

Сьогодні 90% земель сільськогосподарського призначення є у приватній власності 7 мільйонів селян, що є єдиним фактом, чому жителі міст проти ринку землі. Більшості цих землевласників вже більше, ніж 60 років, і вони хочуть мати змогу свою землю продати.

Про це в ефірі проекту «Гра Z вогнем» на телеканалі ZIKрозповів директор ГО «Українське товариство економічних свобод» Мар’ян Заблоцький.

Він переконаний: весь аграрний бізнес в Україні підтримує продовження дії мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

«Уявіть собі звичайну бабусю в селі, якій уже 70 років. Понад 400 тисяч українців не змогли продати власну землю, не маючи таким чином можливості передати спадок. Уявіть, що ця бабуся, якій залишилось недовго, каже, що може продати власну землю за 400 тисяч гривень, а Ігор Мосійчук кричить на неї: «рідну маму хочете продати», – заявив активіст.

За його словами, сьогодні в Україні у такому стані сотні тисяч людей-власників землі, які хочуть свою землю продати.

«Багато з них вже виїхали, багато мають інші проблеми. Це їхня земля, їхнє право. А політики, як няньки, замість того, щоб служити цим людям, диктують їм: не продавай рідну землю, це не твоє. Вже сто років, відколи прийшли більшовики і забрали нашу землю, політики саме таке нам диктують», – підкреслив Мар’ян Заблоцький.

Він зауважив, що сьогодні 90% земель сільськогосподарського призначення є у приватній власності 7 мільйонів селян, що є єдиним фактом, чому жителі міст проти ринку землі.

«Коли люди їдуть по дорозі і бачать поля з боку, інтуїтивно виникає враження, що ці землі державні. Ні, вона вся приватна і належить конкретним людям. Формально вона порізана на клаптики, а за кожною ділянкою є конкретна людина. А більшості цих людей вже більше, ніж 60 років», – певен директор ГО «Українське товариство економічних свобод».

Нагадаємо, в. о. міністра аграрної політики Максим Мартинюк заявив, що відкриття ринку землі буде можливим лише через два роки після ухвалення закону про обіг земель.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook