Зеленський ініціює введення нових релігійних свят – Київ Інфо

Зеленський ініціює введення нових релігійних свят

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну розглянути питання надання державного статусу релігійних свят, зокрема: Рамазан-байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-ха-Шана, Ханука, Великдень християн західного обряду та іншим. Відповідний указ підписав глава держави, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Як наголошується в документі, така пропозиція зроблена з метою забезпечення конституційних прав і свобод громадян, реалізації рівних прав і можливостей всіх вірян, шанування історії, культури, традицій українського суспільства як багатонаціонального і багатоконфесійного.

В указі йдеться, що уряд має вивчити це питання і виробити пропозиції щодо взаємодії із Всеукраїнською радою церков, релігійними організаціями та Українським інститутом національної пам’яті, після чого внести на розгляд Верховної Ради відповідний законопроект.

Також у прес-службі президента повідомили, що Зеленський привітав мусульман України і світу зі святом Курбан-Байрам. Глава держави зазначив, що це свято наповнює серця вірян милосердям, любов’ю до ближнього, дарує світло надії і справедливості.

«Ми вдячні і високо цінуємо внесок мусульманської громади України у збереження і примноження духовного багатства та різноманітності нашого народу, утвердження миру і міжрелігійної злагоди в українському суспільстві», — підкреслив Володимир Зеленський.

Він побажав мусульманам міцного здоров’я, миру та щедрої долі.

Про те, що Зеленський має намір надати Курбан-Байрам і Ураза-Байрам статус державних свят, повідомлялося ще в травні.

Нагадаємо, Верховна Рада 16 листопада 2017 року проголосувала за закон, який робить Різдво за Григоріанським календарем — 25 грудня — вихідним днем. Разом з тим, народні обранці зробили 2 травня — робочим днем.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook