Зеленський провів нараду щодо вирішення проблем “Енергоатому” – Київ Інфо

Зеленський провів нараду щодо вирішення проблем “Енергоатому”

Президент Володимир Зеленський провів відеонараду, яка була присвячена питанням роботи НАЕК “Енергоатом”.

У ній взяли участь Денис Шмигаль, в. о. міністра енергетики України Ольга Буславець, голова Комітету ВР з питань енергетики Андрій Герус, заступниця керівника Офісу Президента Юлія Ковалів, т. в. о. президента “Енергоатому” Петро Котін та його заступники, а також представники органів безпеки.

Зеленський ознайомився з перебігом виконання Указу президента України № 406 “Про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері та подальшого розвитку ядерної енергетики” від 22 вересня 2020 року.

За результатами обговорення поточного стану НАЕК “Енергоатом” Зеленський наголосив на необхідності невідкладно врегулювати питання заборгованості перед компанією за поставлену електроенергію, що дасть змогу забезпечити її подальшу стабільну роботу та повною мірою фінансувати програми капітальних інвестицій, спрямованих на розвиток та підтримання безпеки експлуатації АЕС.

Також наголосили на потребі посилити уряду функцію з управління “Енергоатомом” відповідно до зазначеного указу та пришвидшення розробки та ухвалення необхідних законодавчих змін.

Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін вживає заходів щодо врегулювання питання погашення заборгованості перед “Енергоатомом”, корпоратизації та передачі функцій з управління компанією уряду України, що має на меті покращення її фінансового становища та підвищення якості управління.

Держпідприємство “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” створене у жовтні 1996 року. Його основна мета — збільшення виробництва електроенергії та коефіцієнта використання встановленої потужності АЕС за умови постійного підвищення рівня безпеки експлуатації. “Енергоатом” є оператором чотирьох атомних електростанцій України: Запорізької, Рівненської, Южно-Української та Хмельницької.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook