Зеленський відповів на петицію про заборону дистанційного навчання – Київ Інфо

Зеленський відповів на петицію про заборону дистанційного навчання

Електронна петиція на сайті офіційного інтернет-представництва президента України з вимогою скасувати і законодавчо заборонити дистанційне навчання масового характеру дуже швидко з необхідних 25 тисяч голосів набрала 40879.

На думку авторки петиції, Євгенії Старовойтової, масова дистанційна освіта «носить руйнівний характер для розвитку кожного маленького громадянина загалом». Прийнятна ж дистанційна освіта тільки індивідуально і за вибором кожного окремого учня.

«Всі діти повинні бути рівні! І мають право на якісну і безоплатну освіту на території України!» – зокрема йдеться в тексті петиції.

Більшу частину відповіді президента становить роз’яснення, чому він не може вирішити цього питання в ручному режимі, та перерахування нормативних актів, які регулюють питання дистанційної освіти в Україні. Володимир Зеленський наголосив, що проведення політики у сфері освіти і науки забезпечує Кабінет Міністрів України, він же спрямовує і координує роботу міністерств та інших органів виконавчої влади. Принагідно президент повідомив, що 22 червня 2020 р. МОН запропонував для громадського обговорення проєкт нового Положення про дистанційну форму здобуття загальної середньої освіти. Щоправда, це саме громадське обговорення завершилося 21 липня, а відповідь на петицію про заборону дистанційного навчання було оприлюднено 24 липня.

Загалом Володимир Зеленський не пообіцяв нічого конкретного.

«Оскільки саме Кабінет Міністрів України конституційно визнаний тим органом, на який покладено забезпечення політики у сфері освіти і науки, а також координація роботи Міністерства освіти і науки України, я звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням щодо комплексного опрацювання зазначеного питання», – закінчується відповідь президента.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook