Зеленський збирається у Трампа шукати допомоги в питанні “Північного потоку-2” – Київ Інфо

Зеленський збирається у Трампа шукати допомоги в питанні “Північного потоку-2”

Президента США Дональд Трамп – наразі єдиний політик, який допоможе Україні подолати проблему будівництва “Північного потоку – 2”. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Львова, передає кореспондент УНН.

“Це питання вирішене вже давно, дуже давно, як і повернення Росії до ПАРЄ. Нас ніхто не запитує. Що ми можемо зробити?.. Пані Меркель, пан Макрон, я думаю, що не будуть впливати на продовження будівництва “Північного потоку”, тому що на них впливає дуже сильно їх локальний бізнес, тому вони нічого зробити з цим не зможуть. І єдине рішення цього питання – у мене буде зустріч у Сполучених Штатах з президентом Америки. Це єдина людина, яка, я впевнений вирішить це питання у бік України”, – наголосив Зеленський.

За його словами, всі європейські країни, окрім Данії, підтримують проект будівництва “Північного потоку-2”, втім голова української держави буде піднімати це питання під час зустрічей із лідерами країн-учасниць ЄС – зокрема із президентом Польщі Анджеєм Дудою у вересні.

Додамо, тимчасово виконуючий обов’язки голови СБУ Іван Баканов наприкінці червня обговорив у Вашингтоні майбутню зустріч Президента України Володимира Зеленського з президентом США Дональдом Трампом.

Нагадаємо, будівництво газопроводу “Північний потік – 2” йде відповідно до графіка, станом на 28 червня укладено вже 60,4% трубопроводу в двонитковому виконанні.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook