Який ноутбук обрати у 2022 – Київ Інфо

Який ноутбук обрати у 2022

Шукаєте гаджет під свій бюджет? Щоб легко знайти найкращі ноути, які відповідатимуть вимогам, не будуть дорогими та витримають випробування часом, достатньо прислухатися до порад продавців.

Який тип ноутбука обрати

Коли йдеться про програмне забезпечення (операційну систему), на якій працює девайс, зазвичай кажуть про три основні представники:

Windows 11 – найкращий пристрій для вас, якщо ви віддаєте перевагу роботі з Windows, маєте спеціалізоване програмне забезпечення, без якого не можете працювати та бажаєте мати великий вибір гаджетів. Якщо ви купуєте старішу модель, особливо якщо відремонтовану або вживану, перевірте, чи вона сумісна з Windows 11.

MacBook – найкращий ноут для вас, якщо у вас достатній бюджет, ви обираєте довговічність та якість збірки, використовуєте інші продукти Apple або з радістю вивчите нову операційну систему.

Chromebook – найкращий ноутбук для вас, якщо бюджет обмежений, ви цінуєте простоту та не проти працювати в веб-додатках.

Наскільки потужним має бути ноутбук

Якщо вам потрібен ноутбук для легкого використання та створення нотаток, шукайте Intel Pentium або Intel Core i3 та щонайменше 4 ГБ оперативної пам’яті.

Вибирайте Intel Core i5 і i7 і AMD Ryzen 5 і 7 та принаймні 8 ГБ оперативної пам’яті, якщо ви завзятий користувач.

Якщо ви хочете грати, шукайте додаткову зовнішню графіку від Nvidia та AMD.

Який розмір екрана та роздільна здатність дисплея ноутбука потрібні

Екран девайса – це той випадок, коли більше не завжди означає краще. Якщо вам потрібен довготривалий акумулятор та більш портативний пристрій, ви можете обрати 11, 12 або 13-дюймовий дисплей. Більшість з них важить від 1 кг до 1,5 кг. Найбільший, який ви, ймовірно, побачите, становить 15 або 17 дюймів, а вага збільшується приблизно до 2-3 кг.

Більшість нових моделей мають дисплей Full-HD з роздільною здатністю 1920×1080 пікселів, а гаджети високого класу можуть мати ще чіткіші екрани з ще більшою кількістю пікселів – до 4K Ultra HD й вище. Як правило, що вища роздільна здатність, то чіткіше зображення. 

Дешевші ноутбуки мають нижчу роздільну здатність 1366×768. Це нормально та зазвичай його можна використовувати, але цим екранам не тільки бракує точності; їхня дешевизна означає, що їм також не вистачає яскравості та контрасту.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook